HTML

csúcsfej blogja

Érzések, történések, tapasztalatok, vágyak, kívánságok, jókedv és remélem kevesebb rosszkedv.

Friss topikok

  • csúcsfej: sztem kaptyátok be ti is!!! :-)))) (2010.02.07. 12:29) ihaj
  • csúcsfej: @csibebubu: az meg mi? inkább JRC-550 körül keresgélj! (2009.12.31. 08:53) Anno
  • csúcsfej: Mér, ki a tosznak szerinted? ;-))) (2009.12.14. 17:35) Boldog Születésnapot!
  • csúcsfej: @csibebubu: Marha! :-))) azt azért mégsem írhatom ide, azok a titkos álmok :-)))) (2009.12.01. 20:56) álmom

Linkblog

Idén is volt.....

csúcsfej 2009.09.12. 11:36

....szóval, ami volt idén is, azt Le Tour de France-nak nevezik esetünkben.

Bár már elég rég vége van, azért a kedvenc fotóimat megmutatom. Amúgy kb.10 éve követem az eseményeket, hasonlóan a régi ralihoz ez is kicsit megkopott, eseménytelenebb lett és kevéssé izgalmassá vált. Régen azért Pantani, Ullrich, Jalabert, Virenque korszakában jobban élveztem. Idén újra volt viszont Armstrong, akinek nagyon drukkoltam, de lássuk be az idő Őt sem hagyja figyelmen kívül.

Apropó, volt szerencsém idén eljutni pár Tour helyszínre, sajnos pár nappal korábban vagy épp később, mint ahogy a karaván arra járt volna. Azért jó volt látni az aszfaltra festett neveket, bíztatásokat is. Nagy szívfájdalmam, hogy a legendás Mont Ventoux-ra nem sikerült felmennem idő hiányában. Ez amúgy a "túr" egyik legendás hegye, teljesen kopasz a teteje, bár "csak" 1920 méter körüli a magassága mégis nagyon keménymek számít. Szinte mindig fúj a szél ( a neve is szeles hegyet jelent) mértek már a csúcson levő obszervatóriumnál 300 km/h feletti szélsebességet is! Szóval ott álltam Carpentras-ban a   hegy lábánál, 21kmre a legendától, ahol a Pantani- Armstrong csata is zajlott és tovább kellett mennünk. Ez azért elég szomorú volt. Viszont láthattam Provence-t, fantasztikus volt nyáron, a Riviérát, jártam a Pireneusok lábánál, Gascogne vidékén, a Loire-völgyében, Bretagne végtelen zöld mezőin, Champagne szőlőültetvényei között, Bordeaux környékét.Bámulatos ország.

 

 

 

kedvencek:

Monaco

 Sunflower:

Címkék: franciaország kerékpár tour

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsfej.blog.hu/api/trackback/id/tr41376842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása